PIU står for Praktik i Udlandet. PIU-ordningen er for elever på erhvervsuddannelser, landbrugsuddannelser og social- og sundhedsuddannelser. PIU-ordningen giver mulighed for, at praktikophold i udlandet kan blive godkendt som en del af en dansk erhvervsuddannelse, og giver økonomisk tilskud til de udgifter, der er i forbindelse med et praktikophold i udlandet.

Hvorhen og hvor længe?

PIU-ophold kan foregå overalt i verden, på nær de lande som Udenrigsministeriet fraråder rejse til af sikkerhedsmæssige årsager.

Man kan tage hele sin praktik i udlandet eller blot dele af den. PIU-opholdet skal vare mindst en måned.

Økonomisk støtte til PIU-ophold

Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag administrerer tilskud til PIU-ordningen og hjælper (helt eller delvist) med at dække de udgifter man som elev har til praktikopholdet i udlandet.

Hvordan kommer jeg afsted?

Din erhvervsskole eller danske arbejdsgiver kan hjælpe dig med at få opholdet arrangeret.

Først og fremmest skal du finde en praktikplads, og dernæst skal du have godkendt opholdet, så det kan blive en del af din uddannelse.

Der findes to måder, hvor du som elev kan komme i praktik i udlandet på, enten hvor du bliver udsendt fra din erhvervsskole eller fra din danske arbejdsgiver. På erhvervsskolerne er der PIU-vejlederne, som kan hjælpe dig i gang uanset hvilken måde du tager afsted på.