Bliv EVS-Volontør

Du har mulighed for at arbejde frivilligt i Europa inden for miljø, kunst og kultur, sport og fritid eller andet, herunder med aktiviteter for børn, unge og ældre. Ordningen Europæisk Volontørtjeneste (EVS) er næsten gratis for dig, den koster kun dit engagement.

Hvis du er mellem 17 og 30 år, kan du tilbringe fra to til tolv måneder i udlandet med at arbejde frivilligt. Du får et tilskud fra EU som dækker udgifter til forberedelse, forsikring, kost og logi, lommepenge samt en del af rejseudgifterne.

EVS-volontør er et tilbud om at lære og udvikle sig mod at yde en arbejdsindsats. Der er en organisation i hjemlandet og en i værtslandet, der arbejder sammen om at sørge for dit ophold. Du får tilknyttet en mentor, der kan hjælpe dig med at løse problemer og sikre din læring i programmet. Du kommer på intro-kursus og midtvejs-kursus i værtslandet sammen med andre udenlandske volontører, så du hurtigt får et netværk og - måske - venner for livet.

Der vil typisk være mange unge fra andre lande det samme sted, og måske bor I sammen. Du kan finde mulige projekter i en fælles europæisk base. Der kan søges på både type og land. De fleste projekter findes inden for området arbejde med mennesker, men der er også mange projekter inden for beskyttelse af kulturarv eller natur, sport og fritid samt kunst og kultur.

Se Mina Jafs historie som EVS-volontør

Søg projekter i den europæiske database

Sådan gør du

Hvis du vil af sted, skal du først kontakte en sendeorganisation. Denne organisation vil hjælpe dig med alt det praktiske, give dig tips til at søge et projekt og få dig med på en ansøgning, når du er klar til det.

De danske sendeorganisationer finder du på Styrelsen for Forskning og Uddannelses hjemmeside. Du skal regne med, at der går ca. 6 måneder, fra du henvender dig til sendeorganisationen, til du kan komme af sted.

Læs mere om EVS-Volontør, som er en del af EU's program Erasmus+: Ungdom.

 

Hvis du vil vide noget om muligheder for frivilligt arbejde uden tilskud fra EU, kan du kigge på siden Frivilligt arbejde her på gribverden.dk eller på global.dk og workingabroad.com