Der er mange organisationer, som arrangerer ophold i udlandet, hvor man kommer til at arbejde med mennesker eller udføre samfundsnyttige opgaver. Opholdene er ofte kombineret med sprogskole eller anden form for forberedelse til turen.

Organisationerne er som regel såkaldte NGO'er – Non-Governmental Organisations, men det kan også være f.eks. højskoler eller private firmaer. Udover alle de eksempler, der nævnes her, bør du også kigge i afsnittet EVS-volontør, som er en ordning, der er gratis for dig.

Fællesskab.

Herunder finder du et skema, som er inddelt efter opholdenes pris og varighed. Her kan du læse korte beskrivelser af de organisationer, som tilbyder opholdene og klikke dig videre ind på deres hjemmesider. Listen udvides løbende. Vær opmærksom på at langt de fleste tilbud gælder unge, der er fyldt 18 år.

Styrelsen for Videregående Uddannelser kan ikke påtage sig ansvaret for kvaliteten af alle disse hjemmesider og deres tilbud.

Du kan også læse mere om frivilligt arbejde på Den Europæiske Ungdomsportal

Dine nye kompetencer er værdifulde

Arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner sætter stor pris på internationale kompetencer. Sørg derfor for at dokumentere de kompetencer, som f.eks. frivilligt arbejde i udlandet giver dig. Europass består af fem elektroniske dokumenter, herunder Europass Mobilitetsbevis, som med fordel kan bruges som formel dokumentation for kompetencer opnået uden for uddannelsessystemet.

Europass logoLæs mere om Europass
og kom nemt og hurtigt i gang med at dokumentere dine internationale kompetencer

   Værd at vide

   Ophold for kr. 0-10.000

   Ophold for kr.10.000-25.000.

   Ophold til kr. 25.000+

   Praktik/frivilligt arbejde der kræver en uddannelse

   Kontaktformidling

   Work Camp