Bulgarien har i de senere år udvidet mulighederne for internationale studerende. Ud over The American University i Blagoevgrad (AUBG) og The International University i Sofia tilbyder flere af de store universiteter kurser på engelsk.

Bulgarien ligger på Balkan-halvøen i den sydøstlige del af Europa. Bulgarien har sin eneste kystlinje ved Sortehavet i øst, og landet grænser ellers op til Rumænien i nord, Makedonien og Serbien i vest og Grækenland og Tyrkiet i syd. Omkring 84 % af befolkningen er bulgarere, mens knap 10 % er tyrkere og 5 % er romaer. Geografisk byder Bulgarien på lidt af hvert: Her er varme somre, kolde vintre, bjerge, søer, strande m.m., og landet oplever derfor en voksende interesse fra turister.

Bulgarien har historisk set haft et solidt uddannelsessystem. Dette svækkedes i løbet af Den Kolde Krig under det kommunistiske diktatur i landet. Det var først i midten af 1990’erne, at den bulgarske uddannelsessektor for alvor blev reformeret, og der har siden været synlige fremskridt på området: Antallet af private uddannelsesinstitutioner er blevet ti gange større, og mellem 1995 og 2002 steg antallet af studerende på de videregående uddannelser fra 33.000 til 50.000.

I Bulgarien er en bacheloruddannelse nomineret til fire år - modsat i Danmark, hvor den tager tre år. Til gengæld kan man efter sin bachelor læse til kandidat på bare et enkelt år, hvor det herhjemme tager to, så uddannelsens længde er i sidste ende den samme. De erhvervsrettede videregående uddannelser tager som regel tre år i Bulgarien.

Bulgarien blev medlem af EU i januar 2007.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Bulgarien

Videregående uddannelse i Bulgarien

Arbejde i Bulgarien

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Bulgarien