Undervisningen på de græske uddannelsesinstitutioner foregår hovedsageligt på græsk, og der er normalt kun få udenlandske studerende. Der er dog visse kurser og uddannelser på universitetsniveau, som foregår på andre sprog. Ledigheden i landet er høj, og det er svært for udlændinge at få fast arbejde.

Det moderne Grækenland fik først sin selvstændighed i 1829 og var indtil midten af 1900-tallet et relativt tilbagestående landbrugsland i Europa. Siden 1960'erne har Grækenland ændret sig til et service- og industrisamfund. Klimaet, den værdifulde kulturhistorie og de mange øer har medvirket til at gøre turistindustrien til en af de vigtigste og konstant stigende indtægtskilder i det græske erhvervsliv.

Den græske økonomi og det græske samfund har imidlertid været under hårdt pres de seneste år i takt med, at den græske statsgæld er eskaleret. Som følge heraf har den græske statskasse været tæt på bankerot. Offentlige nedskæringer, faldende lønninger og en meget høj arbejdsløshed har i den forbindelse været med til at skabe en betydelig politisk uro i Grækenland.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Grækenland

Videregående uddannelse i Grækenland

Arbejde i Grækenland

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Grækenland