I Italien findes der mange videregående og erhvervsrettede uddannelser inden for de kunstneriske fag, f.eks. musik, design og teater. Universitetet i Bologna blev grundlagt i 1088 og er verdens ældste universitet.

Der er væsentlige forskelle mellem Nord- og Syditalien. Norditalien er et af Europas stærkeste økonomiske kraftcentre med store industrielle foretagender, it-virksomheder og nogle af verdens førende modehuse.

Syditalien er landbrugsområde og er relativt fattigt med en arbejdsløshed på cirka 20 %. Selvom Syditalien har gennemgået en kraftig økonomisk vækst, er kontrasten til den nordlige del af landet stadig stor.

Italien var i flere århundreder det førende land i Europa inden for kunst, videnskab og kultur. Dette afspejles stadig på mange forskellige måder, f.eks. det store antal uddannelsesinstitutioner inden for stort set alle kunstneriske retninger.

I de senere år har Italien gennemført en lang række ændringer af uddannelsessystemet, som har til formål at gøre det italienske uddannelsessystem mere fleksibelt og lig de øvrige EU-landes.

Mød Hanna og Lykke, der var på Erasmus-ophold i Pisa, Italien

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Italien

Videregående uddannelse i Italien

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Italien

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Italien