I Letland findes en del videregående uddannelser med engelsksprogede forløb, især blandt de sundhedsvidenskabelige fag. Går du på en erhvervsuddannelse, kan du komme i praktik i Letland.

Letland er den midterste af de tre baltiske republikker, Estland, Letland og Litauen, med grænse til Hviderusland og Rusland. Letland blev oprettet som selvstændig republik i 1918, men blev i 1940 indlemmet i Sovjetunionen. I 1991 løsrev landet sig fra Sovjetunionen og blev en selvstændig demokratisk republik, og i maj 2004 blev Letland fuldgyldigt medlem af både EU og NATO.

Efter uafhængigheden er der sket store reformer på en række områder. En af de første reformer blev vedtaget inden for uddannelsessektoren, hvor der i 1995 blev gennemført en ny lov om videregående uddannelse, der blandt andet betød større selvstændighed for de enkelte institutioner.

I Riga findes et gymnasium, som har specialiseret sig i nordiske sprog, hvor alle elever skal vælge svensk, norsk eller dansk som fremmedsprog ud over engelsk.

Den største del af Letlands befolkning bor i hovedstaden Riga, der i stigende grad er et populært turistmål.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Letland

Videregående uddannelse i Letland

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Letland

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Letland