Maltas universitet, University of Malta, er over 400 år gammelt og tilbyder fag inden for humaniora, samfundsvidenskab og naturvidenskab. En stor del af undervisningen foregår på engelsk. Går du på en erhvervsuddannelse, kan du komme i praktik i Malta.

Malta er en ø-republik, der ligger i Middelhavet 90 km syd for Sicilien. På grund af den strategisk vigtige beliggenhed har Malta op gennem historien været under skiftende udenlandsk herredømme. Fra 1814 til 1947 var Malta en britisk koloni. I 1947 fik øen selvstyre, og i 1964 blev øen erklæret for en selvstændig stat.

Regeringerne i Malta har på skift ført en vestligt orienteret og en vestlig-kritisk politik, men da Nationalistpartiet i 1998 overtog magten, søgte Malta om EU-medlemskab. Landet blev 1. maj 2004 fuldgyldigt medlem af EU.

Maltas subtropiske middelhavsklima med meget varme og tørre somre gør øen til en populær turistattraktion. Mere end en million turister besøger Malta hvert år, og derfor er turistsektoren også den største og udgør ca. 25 % af bruttonationalproduktet.

Maltesisk er det nationale sprog i Malta, men både maltesisk og engelsk er officielle sprog. I grundskolen undervises i begge sprog, på universitetet dog mest på engelsk.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Malta

Videregående uddannelse i Malta

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Malta

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Malta