Studiemiljøet på de videregående uddannelser i Nederlandene minder om det danske med tæt dialog mellem studerende og undervisere. Undervisningen foregår som regel på flamsk, men der oprettes i øjeblikket engelsksprogede forløb på mange uddannelser. Går du på en erhvervsuddannelse, har du gode muligheder for at komme i praktik i Nederlandene. Ledigheden er generelt lav i Nederlandene, blandt andet blandt lærere og sygeplejersker.

Nederlandene består af flere 12 provinser, som tilsammen dækker et areal på størrelse med Danmark. Det ligger centralt placeret i Europa med grænser til Tyskland og Belgien og har Europas største havneby, Rotterdam.

Nederlandene hører til nogle af de tættest befolkede lande i EU med 16,2 mio. indbyggere og har en meget stor gruppe af etniske minoriteter fra de tidligere kolonier, bl.a. fra Surinam, Indonesien og Marokko.

Uddannelsesniveauet i befolkningen er generelt højt. Ca. 3,5 mio. nederlændinge er under en eller anden form for uddannelse, og 1 ud af 3 gennemfører et universitetsstudium.

Sproget i Nederlandene hedder nederlandsk (eller hollandsk). Ofte bruges også betegnelsen flamsk til at beskrive den dialekt af nederlandsk, der tales i Belgien. Nederlandsk er et lille sprogområde, hvilket er en af årsagerne til, at de fleste nederlændinge har et godt kendskab til et eller flere andre sprog. Det nederlandske samfund er et højt udviklet, moderne velfærdssamfund, som Danmark på mange områder sammenligner sig med.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Nederlandene

Videregående uddannelse i Nederlandene

Arbejde i Nederlandene

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Nederlandene