Mange universiteter i Østrig har specielle uddannelsesprogrammer for udenlandske studerende. Går du på en erhvervsuddannelse, kan du komme i praktik i Østrig. Der er også gode muligheder for at komme til at arbejde i Østrig, blandt andet i turistbranchen.

Østrig ligger i Centraleuropa med grænser til Tyskland, Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn, Slovenien, Italien, Liechtenstein og Schweiz.

Med afslutningen på 1. verdenskrig brød det østrig-ungarske rige sammen, og Østrig blev omdannet til en republik. I 1938 blev Østrig indlemmet i Det tyske Rige. I 1945 blev landet besat af de allierede tropper og opdelt i fire besættelseszoner. Besættelsen ophørte i 1955, og Østrig har været neutralt siden. I 1995 blev Østrig optaget i EU.

I Østrig findes flere anerkendte musikskoler, blandt andet verdens største musik- og kunstskole, Universität für Musik und darstellende Kunst. Hovedstaden Wien har lagt navn til stilperioden wienerklassikken, hvis hovedfigur var komponisten W.A. Mozart.

Man taler tysk i Østrig, et tysk, der dog har sin helt egen klang og tone og derfor adskiller sig væsentligt fra det højtyske sprog.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Østrig

Videregående uddannelse i Østrig

Arbejde i Østrig

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Østrig