Portugal har en stor turistindustri, og der er gode muligheder for at få job inden for blandt andet hotel- og restaurationsbranchen. Mange universiteter udbyder kurser i portugisisk i sommermånederne. Går du på en erhvervsuddannelse, har du også mulighed for at komme i praktik i Portugal.

Portugal danner sammen med Spanien Den Iberiske Halvø og består ud over hovedlandet også af de to øgrupper Azorerne og Madeira, som begge har selvstyre med egen regering og lovgivning på en række områder.

Landet er delt i et nordligt område, der er præget af industri med megen eksportvirksomhed, og et sydligt område, som er mere præget af administrations- og servicevirksomhed. Der er også store forskelle mellem kystområderne, som er præget af turisme, og de indre områder af Portugal, hvor landbruget med sine traditionelle værdier præger kulturen.

Engelsk er som fremmedsprog efterhånden mere udbredt end det mere beslægtede franske sprog. Selvom fransk forstås af stort set alle portugisere, taler de hellere engelsk eller fransk.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Portugal

Videregående uddannelse i Portugal

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Portugal

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Portugal