Schweiz har en stor turistindustri, og der er gode muligheder for at få job i turistbranchen på hoteller og i restauranter, især i skisportssæsonen. Du kan også tage en uddannelse på en af hotel- og restaurantskolerne i Schweiz. Går du på en erhvervsuddannelse, kan du komme i praktik i Schweiz.

Schweiz ligger centralt placeret i Europa med grænser til Frankrig, Tyskland, Østrig, Liechtenstein og Italien. Landet er et af verdens rigeste og består af 26 kantoner (regioner), som har en høj grad af selvstyre.

Schweiz er ikke med i EU og EØS (det Europæiske Økonomiske Samarbejde) og har senest i 2000 sagt nej til en nærmere tilknytning til EU. Mange af verdens store internationale organisationer har hovedsæde i Schweiz, bl.a. World Trade Organization, World Economic Forum og International Labor Organization, og der er muligheder for praktikophold i mange af disse organisationer. Det høje antal internationale organisationer og virksomheder bidrager til et stort internationalt miljø i særligt de større byer.

Landets centrale placering og de mange bjergkæder betyder, at klimaet varierer en del fra region til region. Det betyder blandt andet, at turisme er en af de største industrier i landet, især i forbindelse med skisport. Andre vigtige industrier er den kemiske industri og bankvæsenet.

Schweiz har fire officielle sprog og er delt op i tre sprogområder: tysk mod nord, italiensk mod syd og fransk mod vest. De fleste schweizere behersker mindst to af de officielle sprog. De forskellige sprogområder er også kulturelt forskellige, idet de enkelte regioner er meget præget af de lande, som de sprogligt tilhører.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Schweiz

Videregående uddannelse i Schweiz

Arbejde i Schweiz

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Schweiz