Der er normalt ledige pladser til alle udlændinge, der søger ind på de videregående uddannelser i Slovenien. Undervisningen foregår mest på slovensk, men rejser du gennem Erasmus-programmet, kan du komme på et 4-ugers sprogkursus i slovensk.

Slovenien er i sin nuværende form et ungt land, der erklærede sin uafhængighed fra Jugoslavien i 1991, og kom i den forbindelse i kort krig med Jugoslavien (ti-dages krigen).

Slovenien fremstår i dag som et foregangsland for resten af Balkan, særligt grundet medlemskabet af både EU, NATO og Euro- og Schengen-samarbejdet. Der hersker blandt den slovenske befolkning en betydelig glæde over optagelsen i EU.

Slovenien ligger i hjertet af Europa, og på trods af et beskedent areal har Slovenien et alsidigt landskab med både alpe-, middelhavs- og fastlandsklima. Bjerg- og højlandet har kolde vintre og varme somre, mens de kystnære egne har middelhavsklima med milde vintre og meget varme somre. Landet har et rigt kulturliv med biblioteker, museer og gallerier jævnt fordelt over hele landet. I Slovenien trykkes flere bøger pr. indbygger end i noget andet land i Europa.

Det officielle sprog er slovensk, som er et slavisk sprog. I visse områder er italiensk og ungarsk dog officielle sprog på linje med slovensk.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Slovenien

Videregående uddannelse i Slovenien

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Slovenien

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Slovenien