Finland og Sverige er medlemmer af EU, mens Island og Norge deltager i EU's programmer via en samarbejdsaftale. Alle de nordiske lande er med i de nordiske netværksprogrammer for uddannelse - Nordplus. På Norden - den officielle hjemmeside for det nordiske samarbejde - er der god information at hente for alle, der skal flytte inden for de nordiske lande.
Finland

Finland har gode uddannelsesmuligheder for udenlandske studerende. Mange kurser foregår på svensk, engelsk, tysk eller fransk, og der findes flere forskellige støtteordninger.

Læs mere

Færøerne

Du kan søge ind på færøernes universitet med en dansk gymnasial uddannelse. Der findes også to navigationsskoler. Går du på en erhvervsuddannelse, kan du komme i praktik på Færøerne.

Læs mere

Grønland

På den maritime skole i Paamiut kan du tage en erhvervsuddannelse inden for søfart, fiskeri og navigation. Du kan også uddanne dig til fåreholder på fåreholderskolen i Upernaviarsuk. På Grønlands universitet Ilisimatusarfik kan du tage en videregående uddannelse.

Læs mere

Island

Island 300x200Island har mange udenlandske studerende, og en del universiteter har kurser på engelsk. Med en dansk gymnasial eksamen kan du søge ind på de videregående uddannelser i Island på lige fod med islændinge.

Læs mere

Norge

Du kan tage hele eller en del af din uddannelse i Norge. De nordiske lande har indgået en aftale, som sikrer fri bevægelighed, så du nemt kan komme i praktik eller søge arbejde i Norge.

Læs mere

Sverige

Sverige ligger ikke mange kilometer fra Danmark, men byder alligevel på helt andre oplevelser og muligheder for job og uddannelse. Du kan både tage din ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse i Sverige.

Læs mere

Samarbejdsaftaler

I de nordiske lande har man indgået en række samarbejdsaftaler på uddannelsesområdet, som skal gøre det lettere for nordiske borgere at tage til et andet nordisk land for at studere.

Læs mere