Finland har gode uddannelsesmuligheder for udenlandske studerende. Mange kurser foregår på svensk, engelsk, tysk eller fransk, og der findes flere forskellige støtteordninger.

Det finske uddannelsessystem er bygget op omkring ni års basal uddannelse (comprehensive school), øvre sekundær uddannelse, som omfatter generel sekundær uddannelse og erhvervsuddannelse, og højere videregående uddannelse.

På hjemmesiden Study in Finland kan du finde generel information om at studere i Finland.

Finland er det nordligste land i EU og er et moderne velfærdssamfund i lighed med de øvrige nordiske lande. Finland blev i 1995 medlem af EU.

Finnerne lever i et højtudviklet industrisamfund og er blandt andet førende inden for udviklingen af computere og moderne kommunikationsteknologi. Det finske samfund har satset stærkt på forskning, teknologiudvikling og uddannelse, og uddannelsesniveauet i befolkningen er generelt højt sammenlignet med andre europæiske lande.

Der bor omkring 5,4 mio. mennesker i Finland, fordelt på et areal, som er næsten otte gange så stort som Danmark. 590.000 bor i hovedstaden Helsinki.

Finland har to officielle sprog. De fleste taler finsk, men ca. 6 % har svensk som modersmål, f.eks. på Åland og områderne langs vestkysten. En lille gruppe på ca. 2.000 taler samisk. I løbet af 1990'erne er der desuden kommet en del russisk- og estisktalende indvandrere til landet.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Finland

Videregående uddannelse i Finland.

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Finland

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Finland