På den maritime skole i Paamiut kan du tage en erhvervsuddannelse inden for søfart, fiskeri og navigation. Du kan også uddanne dig til fåreholder på fåreholderskolen i Upernaviarsuk. På Grønlands universitet Ilisimatusarfik kan du tage en videregående uddannelse.

Grønland er verdens største ø og samtidig det nordligste landområde i verden med det nordligste punkt, Kap Morris Jesup, kun 740 km fra Nordpolen. Ca. 85 procent af Grønland er dækket af indlandsis, og den grønlandske natur og kultur har altid tiltrukket eventyrlystne folk fra hele kloden.

Grønland har været beboet i mere end 4.000 år. De første eskimoiske indvandrere var arktiske jægerfolk fra områder ved Beringshavet. Hovederhvervet har altid været fangst af fisk og andre havdyr. I dag er økonomien stadig baseret på fiskeri, men også på serviceerhverv og bloktilskud fra Danmark.

Grønland er en del af Kongeriget Danmark. I 1979 trådte loven om Grønlands hjemmestyre i kraft. Loven har betydet, at Grønland har overtaget en lang række politiske, økonomiske og sociale funktioner, som tidligere blev reguleret fra Danmark.

I 1985 meldte landet sig efter en folkeafstemning ud af EU. I 2009 overgik Grønland til selvstyre, hvilket betød, at grønlandsk blev gjort til det officielle sprog i Grønland. Samtidig blev de danske betegnelser for Landsting og Landsstyre afskaffet, så de i dag i Grønland - også på dansk - kaldes Inatsisartut (tidl. Landsting) og Naalakkersuisut (tidl. Landsstyre).

Grønland har tre tidszoner: Øst-, Vest- og Nordgrønland. Nord for Polarkredsen er der midnatssol og polarmørke i op til fire måneder om året.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Grønland

Videregående uddannelser i Grønland

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Grønland

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Grønland