Australien er i de senere år blevet et populært land at studere i, og landet modtager bl.a. mange studerende fra Skandinavien. Venskabsforeningen mellem Danmark og Australien/New Zealand, formidler kontakt til de australske uddannelsesinstitutioner. Du kan også komme på såkaldt Working Holiday i Australien i forbindelse med et ferie-, studie- eller praktikophold.

Australien ligger på den sydlige halvkugle, 15.000 km fra Europa. Landet består af 6 stater og 2 territorier. Geografisk er Australien næsten lige så stort som USA, men meget tyndt befolket med mange ubeboede områder. De tættest befolkede områder ligger langs kysterne.

Der har siden midten af forrige århundrede fundet en stor indvandring sted fra Europa, og Australien karakteriseres som et ungt land med en lille oprindelig befolkning, ca. 2 % aboriginere, som formår at holde fast i deres egen kultur, bl.a. gennem musik og billedkunst.

Siden 1980'erne har man forsøgt at begrænse indvandringen af ikke-uddannede og fremme indvandringen af højtuddannede ved hjælp af restriktive immigrationslove.

 

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Australien

Videregående uddannelse i Australien

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Australien

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Australien