Canada har gode uddannelsesmuligheder for udenlandske studerende. Flere danske uddannelsesinstitutioner har udvekslingsaftaler med canadiske universiteter. Du kan også tage på sprogkursus i Canada, hvor der både tales engelsk og fransk.

Canada er et multikulturelt land med en stor og voksende oprindelig befolkning (first nation people). Mange canadiere har forfædre i Europa, og i de seneste år har indvandringen fra Asien taget til i omfang.

Man taler engelsk i det meste af Canada, men i provinsen Québec er hovedsproget fransk. På grund af et forholdsvis stort engelsktalende mindretal findes der dog også engelsktalende skoler (colleges) og universiteter her. I store dele af Østcanada tales der både fransk og engelsk, især i New Brunswick, som er den eneste officielle tosprogede provins.

Canada har de sidste par år oplevet en økonomisk vækst på trods af forventninger om det modsatte efter terrorangrebet den 11. september 2001 i USA. Der er især øget vækst inden for underholdningsindustrien, specielt filmindustrien. Man taler i dag om Canada som North Hollywood. Der sker også en hurtig udvikling inden for it-området.

Canada har ikke noget nationalt uddannelsessystem. Offentlige uddannelsesinstitutioner hører under hver af de ti provinser og tre territorier, som Canada er delt op i. Uddannelsessystemerne, herunder adgangskrav, programmer, undervisningsudbud og studieafgifter, ligner overordnet hinanden med små variationer fra provins til provins. Canada har også en stor fransksproget befolkningsgruppe og fransksprogede universiteter, hvor uddannelsessystemet adskiller sig fra de engelsksprogede universiteter.

Mød Iben og Thomas, som har studeret i Vancouver

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Canada

Videregående uddannelse i Canada

Arbejde i Canada

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Canada