Der sker i disse år en stor stigning i interessen for at studere i New Zealand. Venskabsforeningen mellem Danmark og Australien/New Zealand formidler kontakt til de newzealandske uddannelsesinstitutioner. Der er også gode muligheder for at komme på sprogophold i New Zealand.

New Zealand ligger i den sydvestlige del af Stillehavet, ca. 1.600 km sydøst for Australien. Landet består af to hovedøer: Nordøen, hvor ca. ¾ af landets befolkning bor, og Sydøen samt et antal mindre øer. Omkring 80 % af befolkningen er af europæisk afstamning, ca. 10 % er maorier, landets oprindelige indbyggere. De sidste 10 % er indvandrere fra Asien og andre lande.

Da New Zealand blev opdaget af hollænderen Abel Tasman i 1642, var landet beboet af maorier, som var indvandret fra Sydøstasien og Polynesien. I 1769 blev landet erklæret for britisk koloni, og i 1820'erne begyndte koloniseringen af New Zealand.

I løbet af det 19. århundrede blev den oprindelige befolkning halveret, dels på grund af voldelige konflikter med kolonisterne, dels fordi de blev smittet med europæiske sygdomme. I 1947 opnåede New Zealand fuld selvstændighed fra Storbritannien, dog stadig med den britiske monark som statsoverhoved. Landet er medlem af Commonwealth.

New Zealand har et højt udviklet og effektivt landbrug, og landbrugsprodukter er blandt de vigtigste eksportvarer. New Zealand er blandt andet verdens største eksportør af lammekød. Landet har mange forskellige mineralforekomster, og i de seneste år har guldindustrien udviklet sig hurtigt.

New Zealand har et generalkonsulat i København, hvor du kan få råd og vejledning. Læs mere på generalkonsulatets hjemmeside

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i New Zealand

Videregående uddannelse i New Zealand

Økonomi og uddannelse

Arbejde i New Zealand

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om New Zealand