Kina har de sidste årtier undergået en hastig økonomisk udvikling, der har placeret landet som verdens næststørste økonomi. Et ophold i Kina vil give mulighed for at opnå efterspurgte indsigter i et land i udvikling.

Særligt siden slut-1970'erne har Kina gennemgået en hastig økonomisk udvikling med gennemsnitlige årlige vækstrater på ca. 10 %.  En stærkt stigende udenrigshandel og vækst i de udenlandske direkte investeringer samt en hastig urbanisering har været og er afgørende faktorer for Kinas vækst.

Store dele af Kinas befolkning har fået forbedrede levevilkår som følge af den økonomiske udvikling, der imidlertid også har bevirket en stigende økonomisk ulighed til fordel for befolkningen i det kystnære Syd- og Østkina.

Igennem et samarbejde mellem Udannelses- og Forskningsministeriet, de otte danske universiteter og University of the Chinese Academy of Sciences, UCAS, åbnede Danmark i 2012 et nyt universitet i Kina: Sino-Danish Centre for Education and Research, SDC. SDC er placeret i Beijing og tilbyder hele kandidatuddannelser. Læs mere om SDC på deres hjemmeside

Mød Rasmus, som har været i Kina

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Kina

Videregående uddannelse i Kina

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Kina

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Kina