Singapore er en lille østat midt i Sydøstasien, på den sydlige spids af den malaysiske halvø. Landet strækker sig over små 710 km2, men har over 5 millioner indbyggere og fire officielle sprog. Østaten er i dag en af verdens mest konkurrencedygtige økonomier og tiltrækker i stigende grad højt kvalificeret arbejdskraft og studerende fra hele verden.

Efter først at have været Britisk kolonistyre, og senere en del af det nuværende Malaysia, blev Singapore selvstændigt i 1965.  Siden selvstændigheden har en målrettet fokus på økonomisk vækst været nøgleordet for politik i Singapore.

Singapore er i dag en af verdens mest konkurrencedygtige økonomier og en af de vigtigste handelsbyer i Asien. Som følge deraf har virksomheder fra hele verden kontorer i landet.

Foruden at have en konkurrencedygtig økonomi er Singapore et multikulturelt land, hvilket også antydes af landets flere officielle sprog. De største etniske grupper i landet er af henholdsvis malaysisk, kinesisk og indisk/tamilsk oprindelse, og forskellige områder i Singapore er særligt kendetegnet af disse kulturer. Engelsk er det officielle arbejdssprog, og engelsk-niveauet i Singapore er meget højt.

Parallelt med landets voksende betydning som internationalt handelscenter er Singapore også blevet et vigtigt uddannelsescenter i Asien. Singapore tiltrækker årligt et stort antal internationale studerende, særligt fra andre asiatiske lande som Kina og Indien, men i stigende grad også fra Vesten. Singaporeanske universiteter ligger forholdsvist højt på internationale ranking-lister.

Det singaporeanske uddannelsessystem er opdelt i primary, secondary, pre-university og post-secondary education. Du kan læse mere om det singaporeanske uddannelsessystem på det singaporeanske uddannelsesministeriums hjemmeside.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Singapore

Videregående uddannelse i Singapore

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Singapore

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Singapore