Sydafrika er Afrikas finans-, handels,- og produktions centrum og har det seneste årti oplevet stor økonomisk vækst. Et ophold i Sydafrika kan byde på helt unikke indsigter i et af verdens nye vækstlande. Med 23 offentlige universiteter og over 80 private er der gode muligheder for studieophold.

Sydafrika er Afrikas største økonomi og politiske sværvægter, og har undergået en stor udvikling siden afskaffelsen af apartheid i 1991 og indførelsen af demokrati i 1994.

Uddannelse er i stigende grad blevet en vigtig politisk prioritet, og den sydafrikanske regering bruger godt 20 % af de samlede offentlige udgifter på uddannelsessystemet.

Det sydafrikanske uddannelsessystem er opdelt i tre niveauer; ”basic education”, ”further education” og ” higher education and training”. Kvaliteten af uddannelse i Sydafrika har imidlertid i mange år været udsat for betydelig kritik, og det er vigtigt, at du selv undersøger og overvejer, hvordan et studieophold i Sydafrika kan give mening for dig.

Sydafrika står for omkring 40 procent af det samlede BNP i Afrika og er Afrikas finansielle, handels- og produktionsmæssige centrum. Landet er desuden Danmark og EU’s største handelspartner på det afrikanske kontinent og er også et vigtigt indgangsland til andre afrikanske markeder.

Derudover er Sydafrika et mangfoldigt og multikulturelt land, med over 50 millioner indbyggere af afrikansk, indisk/asiatisk og europæisk oprindelse.

Landet har 11 officielle sprog fra boersproget afrikaans over de forskellige stammesprog til andetsproget engelsk. De fleste sydafrikanere er kristne, og derudover er de største religiøse grupperinger hinduer, muslimer, jøder og buddhister.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Sydafrika

Videregående uddannelse i Sydafrika

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Sydafrika

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Sydafrika