Sydkorea er inden for en relativ kort periode gået fra at være blandt verdens fattigste lande til at være en økonomisk succeshistorie. Landet er i dag verdens 15. største økonomi, og uddannelse, forskning og innovation har høj politisk prioritet.

Uddannelse spiller en meget vigtig rolle i det sydkoreanske samfund og er i samspil med erhvervslivet, staten og forskningsverdenen en vigtig samfundsøkonomisk drivkraft. Sydkorea har i flere år præsteret nogle af de højeste rater i verden for andele af ungdomsårgange på videregående uddannelser, og landet har nogle af de højeste udgifter til uddannelse, forskning og udvikling.

Det koreanske uddannelsessystem er karakteriseret af bl.a. en stor fokus på disciplin og konkurrence og er opdelt i følgende niveauer (foruden pre-school og kindergarten): elementary school (1.-6. klasse), middle school (7.-9. klasse), high school (10.-12. klasse) og post-secondary education, der udgør colleges og universiteter.

Som vækstland og i stigende grad som et vigtigt asiatisk uddannelsescenter er Sydkorea en vigtig potentiel partner for Danmark. Sydkorea er i dag det tredje største marked for Danmark i Asien, og antallet af danske virksomheder registreret i Sydkorea stiger.

I 2013 åbnede Danmark et nyt innovationscenter i hovedstaden Seoul. Det skal hjælpe danske virksomheder og forsknings- og innovationsinstitutioner med markedsadgang, konkurrencedygtighed og partnerskaber på det sydkoreanske marked. Du kan læse mere om de nye innovationscentre hos Udenrigsministeriet.

EU og Sydkorea indgik i 2011 en frihandelsaftale, som udgør den første EU-frihandelsaftale med et asiatisk partnerland.

Værd at vide

Erhvervsuddannelse i Sydkorea

Videregående uddannelse i Sydkorea

Økonomi og uddannelse

Arbejde i Sydkorea

Praktiske forhold

Generel info

Fakta om Sydkorea