Mads Elgaard Petersen læser Litteratur & Kultur på Aarhus Universitet, og han var på udveksling i Mexico City i forbindelse med sin bachelor i Spansk & Spanskamerikansk Sprog.

”Det giver et drive som gør, at man deltager mere og får læst mere op på tingene”.

Hvorfor tog du af sted?

Først og fremmest for at lære sproget og kulturen bedst muligt. Den spansktalende verden og dens kulturer er et stort område, så det er godt at gå i dybden med et land og en kultur. Jeg havde været i Mexico flere gange før, og interesserede mig, også inden jeg begyndte på uddannelsen, rigtig meget for landet og ville rigtig gerne prøve at bo der i længere tid. Så valget var ret naturligt for mig.

 

Hvad var det sværeste før, under og efter dit ophold?

Det sværeste, før jeg tog af sted, var at holde styr på alt papirarbejdet, og usikkerheden om det hele nu var, som det skulle være, om man levede op til kravene osv. Set i bakspejlet var det ret meget ligeud ad landevejen, men når man står midt i det, så kan det godt virke uoverskueligt.

Det sværeste under opholdet var nok at starte et helt nyt sted i et helt nyt land, hvor du ikke rigtigt ved hvordan tingene foregår. F.eks. at finde en lejlighed når du ikke lige har boligportalen og din omgangskreds til at hjælpe dig. Alt det praktiske er en udfordring i et land, der er anderledes end dit eget. Så når du f.eks. skal betale dine regninger, så kræver det lige lidt ekstra af dig selv, fordi du ikke ved hvordan det foregår. Men det kommer jo heldigvis hen ad vejen.

Det sværeste efter var at vende sig til Danmark igen. Du har lige været ude i 6 måneder, fået en masse nye venner næsten hver dag, og det hele har bare kørt med 130 i timen, og så kommer du hjem til lille, stille og rolige Danmark.

 

Hvad var den største oplevelse?

Der har været mange store oplevelser, og det er svært at vælge ud. Men bare det at være del af denne sindssyge by, med 25 millioner mennesker, har været en kæmpe oplevelse, og helt anderledes end Danmark.

 

Ville du gøre noget anderledes?

Jeg ville gerne have set mere af Mexico. Rejst til flere forskellige områder. Jeg prioriterede mest at blive i byen, og få det meste ud af den. Det fortryder jeg lidt nu, da der er virkeligt mange ting at se i Mexico. Men så må man jo bare tage tilbage igen en dag.

 

Hvad har du fået ud af opholdet?

Jeg har mødt en masse søde mennesker fra Mexico, Latinamerika og resten af verden, blevet meget bedre til at snakke spansk og udviklet mig meget personligt. Man ændrer lidt sit verdensbillede og forstår verden i andre kontekster end bare den danske, hvilket, jeg tror, er ret sundt.