Annina på 19 er fra Østrig. Hun var frivillig i Spanien gennem Det Europæiske Solidaritetskorps. Hun var frivillig på en skole i 6 måneder, inden hun rejste hjem i marts grundet Corona.

Hvad lavede du, før du rejste ud som frivillig?
Før jeg rejste ud som frivillig blev jeg færdig med gymnasiet, og jeg fik mit kørekort. Senere den sommer, tog jeg til Spanien, hvor jeg mødte min kæreste, som også var frivillig i Alzira. Da vi var færdige som frivillige i marts, besluttede jeg ret spontant at tage med ham til København. Her brugte vi de næste tre måneder i lockdown med hans familie. Herefter tog jeg hjem til min egen familie, men kun i et par uger, inden jeg flyttede permanent til Danmark. Nu bor vi sammen, og jeg er ved at lære dansk og sørger job, mens jeg forbereder mig på at skulle studere her til næste år.

Hvorfor rejste du ud som frivillig?
Jeg var ikke klar til at finde ud af, hvad jeg ville studere efter gymnasiet, så det gav mening for mig at tage et sabbatår, hvor jeg kunne få en masse erfaringer, møde nye mennesker og bare lære nogle af de ting, vi ikke lærer i skolen. Jeg håbede også, at jeg ville komme tættere på at finde ud af, hvad jeg skal med mit liv. Jeg synes virkelig, at jeg har fået opfyldt alt dette og mere til gennem min tid som frivillig.

Hvorfor rejse gennem Det Europæiske Solidaritetskorps?
Jeg hørte om ESC gennem min mor og tanter, som alle sammen var frivillige gennem ESC, da de var unge. De fortalte virkelig meget om det, og da jeg begyndte at undersøge det mere i dybden, fandt jeg ud af, hvor fantastisk en mulighed, det faktisk er at rejse ud og få erfaring. Jeg valgte ESC, fordi de sætter de frivillige i centrum og deres oplevelser og udvikling. I løbet af de tre træningsforløb, får vi mulighed for at reflektere over, hvad vi har lært under de forskellige ESC-aspekter: Projektet, menneskerne og kulturen. Vi får også chancen for at møde nye mennesker, der er frivillige i samme land. Jeg har haft så mange store oplevelser med ESC, og jeg har rejst så mange steder og mødt så mange fantastiske mennesker gennem det her forløb.

Hvorfor valgte du netop den destination?
Jeg er stor fan af at lære nye sprog og være i stand til at kommunikere med folk fra andre lande. Jeg ansøgte om projekter i Italien, Spanien og Frankring – mest på grund af sproget, men også på grund af vejret. Jeg havde spansk i gymnasiet, og jeg ville virkelig gerne blive bedre til det. Jeg forstår en smule italiensk og intet fransk, men jeg kunne godt tænke mig at lære sprogene. Det er gratis sprogkurser inkluderet i programmet, så ESC var en oplagt mulighed at lære sprog på. Jeg endte på en skole, fordi jeg elsker at arbejde med børn, og det er også en god måde at lære sproget og kulturen at kende på.

Hvad var den største udfordring
Min største udfordring var at bo med tre piger fra tre meget forskellige lande og kulturer. Vi skulle alle sammen vænne os til situationen og hinandens forskellige måder at leve på. Det resulterede naturligvis i nogle konflikter, som vi selvfølgelig måtte løse sammen.

Hvordan var ansøgningsprocessen?
Min østrigske organisation viste mig et opslag på Facebook om et projekt i Alzira i Spanien, og jeg sendte dem en ansøgning via e-mail i februar 2019. Efter et stykke tid, skrev de tilbage og spurgte, om jeg ville sende en video af mig selv, og efter et par uger, havde jeg et Skype-interview med rektoren på skolen. I begyndelsen af juni, fik jeg endelig af vide, at jeg havde fået stillingen.

Ville du gøre noget anderledes i dag?  
Jeg ville nok bruge endnu mere tid på at lære de lokale at kende for at opleve kulturen endnu mere.

Hvad hardu fået ud af oplevelsen?
Jeg har lært meget om mig selv undervejs i projektet. Jeg er blevet mere selvsikker, har lært at bo for mig selv og lært at tage ansvar. Og så har jeg lært en masse om forskellige kulturer, og hvor vigtigt det er at møde forskellige mennesker og udveksle kulturer og erfaringer.