Der er mange organisationer, som arrangerer ophold i udlandet, hvor man kommer til at arbejde med mennesker eller udføre samfundsnyttige opgaver. Opholdene er ofte kombineret med sprogskole eller anden form for forberedelse til turen.

Organisationerne er som regel såkaldte NGO'er – Non-Governmental Organisations, men det kan også være f.eks. højskoler eller private firmaer.

Bliv frivillig med Det Europæiske Solidaritetskorps

Hvis du er mellem 18 og 30 år, kan du tilbringe fra to til tolv måneder i Danmark eller udlandet med at arbejde frivilligt i Det Europæiske Solidaritetskorps. Du får dækket rejseomkostninger, kost, logi, forsikring og lommepenge på turen.

Formålet med Det Europæiske Solidaritetskorps er at bringe unge sammen i et meningsfuldt europæisk samarbejde med henblik på at skabe et mere inkluderende samfund, støtte udsatte mennesker og løse samfundsmæssige udfordringer.

5 grunde til, at Solidaritetskorpset er fedt

  • Som deltager i Det Europæiske Solidaritetskorps får du mulighed for at arbejde på inspirerende projekter med andre europæiske unge, og du styrker dine faglige og sociale kompetencer.

  • Det er gratis for dig, og du får set og oplevet nye ting

  • Du lærer nye kulturer at kende

  • Du hjælper andre mennesker

  • Du får et nyt netværk og venner for livet

Sådan gør du

Du kan finde mulige projekter ved at melde dig ind i portalen for Det Europæiske Solidaritetskorps.

Når du har meldt dig ind, kan du søge på type af projekt, tidsperiode og land. Hvis du matcher organisationernes søgekriterier, kan du blive tilbudt en plads som frivillig på projektet. Hvis en organisation kontakter dig og tilbyder dig en stilling i deres projekt, er du ikke forpligtet til at acceptere tilbuddet. Det er altid din egen beslutning, om du vil deltage eller ej.

Vil du læse mere om Det Europæiske Solidaritetskorps, kan du læse mere her.
Her kan du også læse om korpsets andre muligheder – for eksempel kan du få støtte til dit helt eget solidaritetsprojekt i Danmark, hvor du hjælper lokalsamfundet.

Værd at vide

Ophold for kr. 0-10.000

Ophold for kr.10.000-25.000.

Ophold til kr. 25.000+

Praktik/frivilligt arbejde der kræver en uddannelse

Kontaktformidling

Work Camp