Hvad får du egentlig ud af at tage en del af din uddannelse i udlandet?

Et udlandsophold byder på mange oplevelser - både personlige og faglige! Som udvekslingsstudent eller studerende i udlandet får du ikke kun en oplevelse for livet, men også rige muligheder for at opnå nye faglige kompetencer og styrke dit CV.

Mange, der har taget en del af deres uddannelse i udlandet fortæller, at de har fået mulighed for at prøve sig selv af, og at de måske har fået gjort ting, de ikke troede de kunne... Det personlige udbytte af uddannelse i udlandet er stort! Men hvad er det faglige udbytte?

Hvilke kompetencer har folk opnået, og hvordan har et udlandsophold styrket deres CV?

Oplever man en anderledes tilgang til læring, undervisning, arbejde, måden at studere på m.v.? Bliver man bedre til at begå sig blandt andre mennesker i et professionelt/fagligt miljø? Ændrer ens syn på faglighed sig – og kan man lære nye metoder til at studere eller arbejde? Får man styrket sine sprogkompetencer? Hvad lærer man om at studere eller arbejde sammen med folk med en anden kulturel baggrund? Bliver man mere afklaret eller bevidst om, hvad man kan fagligt? Hvad betyder det at have et udlandsophold på sit CV?

Det er nogle af de spørgsmål, vi bad de seks studerende forholde sig til. Se deres svar og refleksioner i videoen Det faglige udbytte ovenfor.

Internationalt anerkendt kompetenceformidling

Arbejdsgivere i Danmark og i udlandet efterspørger ofte internationale kompetencer både på det faglige og personlige plan. Europass er et redskab, der dels skal gøre det lettere for dig at formidle dine kompetencer, og dels gøre det lettere for udenlandske arbejdsgivere eller uddannelsesinstitutioner at forstå, hvad du kan.

Europass logo
Kom nemt og hurtigt i gang med at bruge Europass

Fordelen ved at bruge Europass er, at det er bredere end det enkelte eksamensbevis, da det omfatter alle relevante uddannelses- og erhvervsmæssige kompetencer i en samlet pakke. Europass er anerkendt i alle EU-lande samt EØS-landene.

I videoen nedenfor kan du høre en jobkonsulent fra den europæiske jobportal EURES fortælle om, hvilke kompetencer arbejdsgivere lægger vægt på. Og du kan også møde en studerende, der har brugt Europass i sin jobsøgning.

Værd at vide

Afliv en myte...