Hvordan kan et udlandsophold og interkulturelle kompetencer gavne dit CV og din karriere?

Et udlandsophold kan styrke dit CV med internationalt udsyn og interkulturelle kompetencer. Ved at studere i udlandet kan du styrke din profil hos både danske og internationale virksomheder, og et udlandsophold kan være med til at sikre dig et job på fremtidens arbejdsmarked.

Som udvekslingsstudent får du ikke kun styrket din faglighed, men også dine personlige kompetencer og dine muligheder bagefter. Man hører ofte, at virksomhederne og arbejdsgiverne har brug for international erfaring, hvis de skal klare sig i den globale konkurrence. Medarbejdere med interkulturelle kompetencer på deres CV efterspørges.

Men hvordan er det helt konkret, at den læring, der opnås gennem et studie- eller praktikophold, kan bruges i en arbejdssituation, eller når du skal søge job? Hvordan kan et udlandsophold gavne ens CV og fremtidige karriere? Hvad er det for redskaber, man får med hjem, som kan bruges i et job, når man har studeret eller været i praktik i udlandet?

Det er nogle af de spørgsmål, vi bad de studerene forholde sig til. Se deres svar og refleksioner i videoen Interkulturelle Kompetencer

Internationalt anerkendt kompetenceformidling

Arbejdsgivere i Danmark og i udlandet efterspørger ofte internationale kompetencer både på det faglige og personlige plan. Europass er et redskab, der dels skal gøre det lettere for dig at formidle dine kompetencer, og dels gøre det lettere for udenlandske arbejdsgivere at forstå, hvad du kan.

Europass logo
Kom nemt og hurtigt i gang med at bruge Europass

Fordelen ved at bruge Europass er, at det er bredere end det enkelte eksamensbevis, da det omfatter alle relevante uddannelses- og erhvervsmæssige kompetencer i en samlet pakke. Europass er anerkendt i alle EU-lande samt EØS-landene.

I videoen nedenfor kan du høre ledende profiler hos Novo Nordisk, DTU og Dansk Industri fortælle om, hvad international erfaring betyder uden for skolens eller universitetets mure.

Værd at vide

Fra praktik til job i Melbourne, Australien

Afliv en myte...

Bonusinfo