Der er mange ting at tage stilling til før, under og efter et ophold i udlandet. Få gode råd til din planlægning og dit ophold her.

Ny hverdag - nye udfordringer

Hvordan bliver din nye hverdag i udlandet?
Læs mere

Hvilke udfordringer møder du i udlandet?
Læs mere

Få papir på dine kompetencer

Kender du Europass? Det er en række internationalt anerkendte dokumenter, som du kan bruge til at beskrive og dokumentere dine kompetencer.
Læs mere

Visum, arbejds- og opholdstilladelse

Det er altid en god idé at undersøge, hvordan forholdene er for indrejse og ophold i det land, du skal til. Vær også sikker på, at dit pas ikke udløber, mens du er af sted.
Læs mere

Sygesikring og andre forsikringer

Reglerne for sygesikring og arbejdsløshedsforsikring i forbindelse med studie- og arbejdsophold i udlandet er forskellige, alt efter hvilket land du rejser til, og hvor længe du er væk. Husk også forsikring mod indbrud, ulykke osv., når du er i udlandet.
Læs mere

Skatteforhold

Reglerne om skat er komplicerede. Derfor skal du kontakte skattemyndighederne inden afrejse for at få klar besked om regler for netop dit udlandsophold. 
Vi har her samlet de mere generelle regler om skat og udlandsophold.
Læs mere

Bolig

Det kan være en udfordring at finde et sted at bo i et andet land - især hvis du skal søge herhjemmefra. Ofte er der hjælp at hente hos det internationale kontor på din egen institution eller hos den udenlandske institution, du skal studere på. Læs mere

Uddannelse og anerkendelse

Hvis du gerne vil rejse til udlandet for at studere eller arbejde, er det vigtigt at tænke på anerkendelse af din uddannelse. Dels hvordan din danske uddannelse bliver anerkendt i udlandet og dels hvordan den uddannelse, du tager i udlandet, anerkendes i Danmark.
Læs mere

 


Har du brug for en sprogtest?

IELTS, TOEFL og GMAT er eksempler på internationale sprog- og kompetenceprøver. Flere af disse prøver kan aflægges i Danmark.
Læs mere

Hvem kan hjælpe dig?

Har du brug for hjælp til at planlægge dit ophold i udlandet? Her finder du links til organisationer, der kan hjælpe dig på vej.
Læs mere