Helt praktisk

Visum, opholds- og rejsetilladelse

Hvilke regler gælder hvor? Og har du dokumenterne i orden før afrejse? Der er meget at holde styr på med visum, opholds- og rejsetilladelse. Det er rarest at have styr på de vigtigste regler, inden du drager ud i verden.

SKAT i udlandet

Reglerne om skat er komplicerede, og derfor er det en god idé at kontakte skattemyndighederne inden afrejse for at få klar besked om skat og indtægt under dit udlandsophold. Herunder kan du se de vigtigste ting, du skal være opmærksom på.

SU i udlandet

Det er muligt at få sin SU med til udlandet – både hvis man tager en hel uddannelse i udlandet og et udvekslingsophold. Vær dog opmærksom på, at der er undtagelser, og der kan være en studieafgift, som staten ikke dækker.

Europass

Europass er til for at gøre det nemmere for dig at opleve Europa og dets mange muligheder. Med en Europassprofil har du altid dine kvalifikationer lige ved hånden på en sikker platform. Du kan lave et CV, opbevare dine uddannelsesbeviser og udtalelser, beskrive dine kompetencer, samt finde job-og uddannelsesmuligheder i hele Europa. Det er dit gratis personlige redskab til læring og arbejde, som kan hjælpe med at åbne døren ind til et andet land. 

Uddannelse og anerkendelse

Det er vigtigt, at du har styr på, hvilke kompetencer din danske uddannelse giver dig i andre lande – og omvendt, og om du har brug for ekstra papirer i form af eksempelvis en sprogtest.