Europass

Europass er til for at gøre det nemmere for dig at opleve Europa og dets mange muligheder. På hjemmesiden har du mulighed for at lave et CV, opbevare dine uddannelsesbeviser og udtalelser, beskrive dine kompetencer, samt finde job-og uddannelsesmuligheder i hele Europa. Det er dit gratis personlige redskab til læring og arbejde, som kan hjælpe med at åbne døren ind til et andet land. Med en Europassprofil har du altid dine kvalifikationer lige ved hånden på en sikker platform 

– og så er det helt gratis og en ren service til dig!

Hvad er Europass?

I dag er arbejdsmarkedet ikke længere defineret af landegrænser. Det er ikke lang tid siden, at man havde alle sine professionelle papirer, som uddannelsesbevis, referencer og udtalelser printet ud, nogle var måske endda håndskrevne og jobansøgningen blev personligt afleveret i mappe. Tiden er meget mere digital i dag, hvor næsten al jobsøgning foregår via online jobsider og mailkorrespondancer, hvor man fremsender ens kvalifikationer online. Ofte er ens CV, uddannelsesbevis, ansøgning osv. gemt et sted i skyen, så man altid kan tilgå det og redigere løbende. Det er ikke kun teknologien, der har gjort det markant nemmere at kommunikere hurtigt på afstand. Afstanden på arbejdsmarkedet inden for Europa grænser er også blevet mindre. I dag har du mulighed for at gå i praktik hos en italiensk mestermure, lære hvordan man gror drivhusplanter i Irland, tage et semester på et universitet i Tyskland eller få fast stilling i et salgsfirma i Spanien.

Europass er bindeleddet mellem din professionelle profil og det europæiske arbejdsmarked. Europass er et gratis redskab og service, der hjælper dig med at fremvise og strukturere dine kvalifikationer til en europæisk arbejdsgiver på en professionel og forståelig måde. Du kan skabe et CV fra en af de flere skabeloner, opbevare dine dokumenter på et datasikkert sted og bladre igennem tusindvis af jobopslag fra hele Europa.
Europass CV’et følger en detaljeret model, som sikrer at alt relevant information står rigtigt. Du har mulighed for at beskrive både faglige, sproglige, personlige og sociale kompetencer, men du vælger helt selv, hvilke felter du vil udfylde og hvordan, du vil præge din ansøgning. Du har desuden mulighed for at vedlægge forskellige beviser, så som dit Diploma supplement, Certificate Supplement og Mobilitetsbevis.

En cirkel af tolv hvide stjerner på en radial gradient baggrund, der går fra lilla til blå, der ligner den europæiske unions flag.

Hvordan hjælper Europass, når jeg skal til udlandet?

Der er mange fordele ved at bruge Europass, når du skal til udlandet. I Europa er Europass f.eks. bredt anerkendt af arbejdsgiver og uddannelsesinstitutioner, og derfor vil de nemt kunne genkende og forstå dine kompetencer fra din Europassprofil. Du har yderligere mulighed for blandt andet at:

Skabe et flot CV, som bliver automatisk sat op med dine informationer fra din profil
Opbevare dine professionelle dokumenter på et datasikkert sted, hvor du ejer alt indhold på din profil.
Få indblik i det europæiske arbejdsmarkedet og de forskellige lande
Søge blandt næsten alle stillinger inden for Europas grænser. Alt fra buschauffør på Malta til Account Manager i Sverige.

Læs mere om Europass på Europass.eu

Hvorfor skal jeg bruge Europass?

Det skal du, fordi det er dit! Europass er et gratis redskab, som skal gøre det nemmere for dig at opleve Europa. Europass er sat i verden for at gøre det tilgængeligt at komme ud på et europæisk arbejdsmarked ved at gøre processen med CV, ansøgning og femvisning af kvalifikationer så nem som muligt. Det er en helt gratis service til dig, som overvejer en karriere i udlandet.
Desuden er der ingen, som skal tjene penge på Europass – for Europass er vores. Dit og mit. Derfor er den information og data du ligger op på profilen, naturligvis også kun din. Du ejer din data, som du ejer dit ur på håndleddet.

Opret en profil på Europasshjemmesiden 

En reklamegrafik for Europass med en gradient fra lilla til blå med hjemmesiden "www.europass.eu" og de danske ord "tag det næste skridt" til højre.