Hvordan er livet og hverdagen som studerende i udlandet egentlig?

Når du skal studere i udlandet, bliver du ofte konfronteret med en hverdag, der er meget anderledes end den du er vant til herhjemme. Spørgsmål omkring bolig, økonomi - såsom SU i udlandet og legater for studerende - trænger sig måske på, men det er vigtigt at huske på, at det er en stor del af oplevelsen og charmen ved at være studerende i udlandet, at tingene fungerer på andre måder, og at hverdagen pludselig byder på nye oplevelser.

At tage på udveksling for at studere eller være i praktik betyder naturligt nok, at man må tilpasse sig en ny hverdag. Man er væk fra familie og venner og skal tilbringe sin tid – sin hverdag – sammen med nye mennesker. Man bor et nyt sted, og man skal bo i et andet land med en anden kultur og andre traditioner. Det gælder også i måden, man studerer og arbejder på.

I denne video har vi bedt de seks studerende reflektere over, hvordan livet er som studerende eller praktikant i de respektive lande, de har boet i.

Hvordan foregår undervisningen eller arbejdet? Hvordan foregår forberedelserne hertil? Hvordan er studie- og arbejdsmiljøet? Hvordan adskiller det sig fra det de kender i Danmark? Er der mere, mindre eller anderledes undervisning og arbejde? Hvordan indgår man som udenlandsk studerende eller praktikant i studie- eller arbejdsmiljøet? Hvordan vægtes det sociale i forhold til det faglige?

Det er nogle af de spørgsmål, vi bad de studerene forholde sig til. Se deres svar og refleksioner i videoen Hverdagen i udlandet ovenfor.

Vil du gerne lære mere om dine mange muligheder for at tage en del af din uddannelse i udlandet? Følg os på Facebook, og lad os holde dig opdateret!

Værd at vide

Afliv en myte...

Bonusinfo

Del din hverdag på facebook