Bliv frivillig med Det Europæiske Solidaritetskorps

Hvis du vil arbejde frivilligt i udlandet uden at bruge hele din opsparing, kan det være en mulighed at rejse med Det Europæiske Solidaritetskorps (ESC), hvis du er mellem 18 og 30 år gammel. Det Europæiske Solidaritetskorps er et gratis tilbud om at arbejde frivilligt, hvor både rejse, kost og logi og forsikring bliver betalt for dig. Derudover får du lommepenge under din deltagelse i frivilligprojektet. 

Frivillighed gennem ESC har til formål at styrke projektlandets lokalområde. 

Der er to måder du kan rejse afsted på som frivillig, enten

  •  som individuel frivillig, eller
  • som en del af et frivilligteam.

Som individuel frivillig rejser du, som udgangspunkt, alene afsted og deltager i et projekt, hvor der oftest vil indgå andre frivillige. Rejser du på denne måde, kan du være afsted i 2 til 12 måneder. Læs mere om det her.

Som frivillig, hvor du er en del af et team. Rejser du på denne måde, kan du være afsted i 2 uger til 2 måneder. Læs mere om det her.

Hvis du vil søge om at rejse ud som frivillig, skal du først oprette en profil på Den Europæiske Ungdomsportal.

Når du har oprettet dig, har du mulighed for at se og søge projekter rundt om i Europa. Der kan være mange ansøgere, så du skal være tålmodig.

Vil du vide mere om at blive frivillig gennem Det Europæiske Solidaritetskorps, kan du læse mere på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside. 

 

Sigurd var frivillig i sit sabatår. Hør herunder Sigurds fortælling om at være frivillig gennem Det Europæiske Solidaritetskorps.

Solidaritetsprojekter

Hvis du derimod hellere vil fokusere på at styrke dit lokalområde, så har du også mulighed for dette gennem Det Europæiske Solidaritetskorps. 

Hvis du har en ide til et solidaritetsprojekt, er solidaritetsprojektet en mulighed for at søge midler til at realisere din ide.

Dit projekt kan vare mellem 2 og 12 måneder og man skal være minimum fem unge mellem 18 og 30 år, som står bag projektet. Det er muligt at få omkring €8000. 

Læs mere om hvad solidaritetsprojekter er, og hvordan du søger her.