Liva og Idas DiscoverEU rejse

Liva og Ida var nogle af de heldige, som fik et gratis interrailpass igennem DiscoverEU. De gik i gymnasiet sammen og så muligheden for at komme på Interrail sammen igennem Europa, som en god måde at starte deres kommende sabatår. Læs mere om deres rejse igennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Spanien herunder. 


Både Ida og jeg er meget nysgerrige på både kultur, historie og nye oplevelser, samt vældigt eventyrlystne, og en togrejse i Europa virkede derfor ikke som en helt dårlig måde at starte vores kommende sabbatår på, så vi ansøgte og – til vores store overraskelse – vandt også. Sommeren gik med at få sparet så mange penge op som muligt, samt en nøje planlægning af vores tur.

Vi besluttede os for en rejse ned gennem Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Spanien. Vi vidste hele tiden at turen skulle gå mod Spanien, da vi begge havde spansk som linjefag på gymnasiet, og var meget glade for det. Ida er halvt hollænder, og jeg havde aldrig været der, så det virkede også som et helt naturligt valg. Alle landene udover blev valgt rimeligt tilfældigt, og ift. Hvilke byer vi tog til, spurgte vi ikke så meget os selv ”Hvorfor?” men mere: ”Hvorfor ikke?”. Den mentalitet tog vi med videre på resten af vores tur, og som resultat mødte vi mange forskellige mennesker, hvilket nok var det bedste på rejsen.

Liva rejseberetningsbillede

Vi så en masse fantastiske steder og spiste meget dejlig mad, men de bedste minder stammer helt klart fra de aftener hvor vi mødtes med andre unge rejsende på vores vandrehjem. Vi endte på klubber, flamencorestauranter og karaokebarer, og har med os en masse gode historier om mennesker fra over hele verden. Udover det har vi også dejlige erindringer og billeder af fantastisk flotte steder. En kanalrundfart i Amsterdam, en udkigspost over Barcelona, en katedral i Valencia og bare hele Bordeaux’ indre by. Den sidste er nok hvad der gjorde mest undtryk på os; Hele Bordeaux’ inderste bydel består af de samme fantastisk flotte poleret sten og fliser, med gamle bygninger, broer og buegange. Selvom Bordeaux var det smukkeste sted vi var, gjorde alle stederne hvert deres indtryk. Dan Haag var yndigt, Hannover var interessant og Sevilla var charmerende. Det er stedet som jeg stadig anbefaler folk at tage til. Plaza de Espana, flamenco, sangria, tapas og de sødeste mennesker på hele vores rejse. Det var det længste ophold på vores tur, og vi blev ikke skuffet. Alcazar-slottet var nok det bedste; Virkelig et fantastisk bevaret billede på hvad Spanien engang var, og hvordan det er blevet som det er i dag. 

Det sværeste ved turen var faktisk at bestemme hvad vi ville se; Man kan desværre ikke nå alt, hvilket også ærgrede os mange gange, men anbefalinger fra andre rejsende/lokale viste sig tit at være de bedste ting. Heldigvis kan man altid tage til de fleste steder igen, større er Europa ikke, og skulle jeg det, ville jeg helt sikkert planlægge min tur mindre. 
Ida og jeg havde valgt og booket vores vandre god tid i forvejen, da vi så kunne spare penge. Vi havde begge lidt begrænset tid til at spare op, men hvis jeg skulle afsted igen ville jeg helt sikkert arbejde det mere, for at have mere fleksibilitet på rejsen, til at tage en ekstra dag her og der, de steder som jeg nu ville. 

Det er nok også en af de vigtigste ting jeg har lært vha. rejsen; Planlægning er ikke altid bedst, nogle gange skal man bare springe ud i det. Hvis andre overvejer at tage af sted er det nok mit bedste råd. Dét, og så massere af solcreme og en god powerbank; Så kommer man langt!

Liva og Idas rejse igennem Europa 1

Relaterede artikler

SimonJ coverbillede

Simon på udveksling i Istanbul

Ved grænsen til Europa Simon var udvekslingsstuderende i et semester på et Universitet i Istanbul i Tyrkiet gennem Erasmus+. Her oplevede han både vigtigheden af WhatsApp,

Read More »
Melissa coverbillede

Melissa på Højskole

Melissa på Højskolen Baobab Melissa Popp valgte at tage til Vietnam med Højskolen Baobab, som er en højskole der fokuserer på kommunikation, journalistik og medier. Hør

Read More »