Litauen

Litauen har et af de ældste universiteter i de centraleuropæiske lande, nemlig universitetet i Vilnius, som blev grundlagt i 1579 og i mange år var et kulturelt knudepunkt i Central- og Østeuropa. Det er billigt at bo i Vilnius, og faktisk er det en af de billigste byer i EU, og derudover tilbyder Litauen mange forskellige uddannelser på engelsk. Litauen har været medlem af EU siden 2004.

Lithuania Travel er landets officielle turistguide.

Study in LT er landets førende side for udlændinge, der er interesseret i at studere i landet, og hvor du kan læse om både optagelse, økonomi og bosætning. 

Youth Wiki er en informationsrig side, hvor du blandt andet kan læse om landets ungdomspolitik.

Danmarks ambassade i Litauen, hvor du kan henvende dig med spørgsmål.  

Litauen har en ambassade i Danmark, hvor du kan henvende dig med spørgsmål om Litauen. Du kan finde en liste over alle ambassader her.

Relaterede artikler

Amalie var frivillig i Litauen

Amalie på 24 var i Litauen i 2020. Hun rejste af sted som frivillig med Det Europæiske Solidaritetskorps, hvor hun arbejdede på et psykosocialt epilepsicenter. I

Read More »

Dahlia blev frivillig i Spanien

Dahlia på 20 år rejste med Det Europæiske Solidaritetskorps til Santander i det nordlige Spanien i 10 måneder. Inden Corona, lavede hun kreative workshops med børn,

Read More »

PIU-konkurrencen

Hvert år afholder Uddannelses- og Forskningsstyrelsen en konkurrence, hvor erhvervsskoleelever kan lave en film eller skrive en historie om deres oplevelser og erfaringer fra deres udenlandsophold.

Read More »