Ibrahim Yildirim læser ICT Engineering på VIA University College i Horsens og han har været på praktikophold i Brasilien. Ibrahim var først tre måneder i praktik hos et IT-firma i Fortaleza, men endte med at tilbringe 11 måneder i Brasilien, da han efterfølgende fik job i Sao Paulo.

Praktikophold i Fortaleza

Hvad var det sværeste før dit ophold?

Jeg vil sige, at for mit vedkommende var det ventetiden på mit visum. Jeg var mega spændt på at komme af sted, specielt fordi jeg aldrig havde prøvet at leve i et andet land før. Men pga. at der manglede nogle papirer fra Brasilien, skulle jeg vente to måneder på mit visum. Det var hårdt bare at stå og vente på, at postbuddet skulle komme med det papir, der manglede, hehe.

Ellers researchede jeg lidt om livet i Brasilien, så det ikke ville komme som en mega overraskende, når jeg endelig skulle af sted. Jeg prøvede også at lære portugisisk, da jeg havde læst/hørt, at der ikke er så stor en procentdel af befolkningen, der taler engelsk.

 

Hvad var det sværeste under dit ophold?

Lige da jeg ankom, var det sværeste helt klart at vende mig til den nye tilstedeværelse, og hverdag. Det var meget anderledes til at starte med – arkitekturen, sproget, kulturen, osv. Vejret i Fortaleza er omkring 35 grader hver dag året rundt, det var lige hårdt nok, specielt i starten, men det kan man ikke rigtig klage over.

Den offentlige transport, som jeg tog til og fra arbejde, var også rimelig stramt til at starte med. Folk er mere ”varme” dernede, og deres personlige intimsfære er rimelig lille. Det kunne man virkelig godt mærke i bussen om morgenen. Nogle gange når dørene åbnede, blev jeg nød til at skubbe folk ind (ellers ville de falde ud), så der kunne være mere plads derinde. Det var som at spille Tetris med mennesker i en bus kl. 7 om morgenen, hvor det allerede er 28 grader, men det var jo hverdag for mange mennesker, og der gik ikke særlig lang tid før, jeg også vænnede mig til det.

Sproget var også en udfordring, da man ofte kunne stå i en situation, hvor personen foran dig ikke kunne engelsk. Jeg kom derned og kunne lidt basalt portugisisk, men jeg kunne rimelig hurtigt se, at det var nødvendigt at tale portugisisk for, at få et bedre indblik i kulturen og kunne omgås brasilianerne og være social.

 

Hvad var det sværeste efter dit ophold?

Jeg kan ikke rigtig komme i tanker om noget, der har været svært efter. Jeg savner det lidt, og jeg er glad for at være taget af sted.

 

Hvad er den største oplevelse?

World Cup! Helt sikkert. Jeg tror aldrig, World Cup har været så fedt, som det var i Brasilien i år, et land der virkelig godt kan finde ud af at fyre den af.

 

Hvad var de største udfordringer?

Sproget var en stor udfordring til at starte med, men det blev bedre med tiden.

 

Ville du gøre noget anderledes?

Nej, ikke rigtigt. Hvis jeg skal nævne noget, ville jeg måske have studeret lidt mere portugisisk, inden jeg tog af sted.

 

Hvad har du fået ud af opholdet?

Jeg har fået rigtig meget ud af det. Først og fremmest er der den viden, jeg har fået ud af at arbejde praktisk med IT. Derudover har jeg fået et kæmpe indblik i, hvordan livet er på den anden side af Atlanten, hvilke problemer folk render rundt og dealer med i hverdag. Jeg har lært et nyt sprog og fået venner fra rundt omkring på kloden, set noget virkelig smuk natur og besøgt nogle af verdens vidundere.

 

Læs mere om Brasilien 670x165